DVOSTRUKA RADOST U TESLIĆU

Centralna mevludska svečanost povodom nove hidžretske godine na području MIZ Teslić održana je u Džematu Ružević 26. novembra 2011. g. poslije podne namaza. Svečanost je upriličena u ovoj Džamiji jer je pored mubareka povodom nove godine, zvanično danas predstavljen i njihov novi imam Enver ef. Gondžić iz Olova.

Džemat Ružević je jedan od najvećih Džemata na području ovog Medžlisa.  Džamija i Džemat u Ruževiću je postojao kad nije bilo ni grada Teslića, ni fabrike, niti ikakve administracije.  Džamija u Ruževiću je bila centralna, ne samo za muslimane Ruževića, nego i za okolna sela Osivicu, Bariće, Gomjenicu i Stenjak. Iz tih sela se dolazilo u Ružević klanjati Džuma - namaz.

Ruževljani su jako čestite i vrijedne Džematlije i do sada su četiri puta gradili Džamije. Posljednja  izgradnja je bila 2004. g. Džematski odbor ovog Džemata čine ugledne Džematlije: Hamidović Hajdo (predsjednik), Haušić Hidajet, Mehić Mustafa, Đogić Sejad i Sivić Šaban.

 Mevlud povodom nove hidžretske godine proučio je hor MIZ Teslić zajedno sa imamima dok je Džematlije poselamio glavni imam Džafer ef. Gračić, a predavanje o hidžri i novoj godini održao je novopostavljeni imam.

ENVER ef. GONDŽIĆ

Active Image
 
Active Image

 

 


Žiro računi

 

Sparkasse banka – Filijala Tešanj

1990-46000-4810-618

 

Raiffeisen banka – Filijala Tešanj

1610400010350085

Kontakt podaci

Adresa

Meše Selimovića bb, naselje Stenjak,Teslić, BiH

Telefon

+387 (53) 432-978

Email

medzlic@miz-teslic.ba