U okviru realizacije projekta doedukacije imama Muftiluka zeničkog u Tesliću je  održan stručni seminar za imame Medžlisa Islamske zajednice Tešanj, Doboj i Teslić. Seminar je upriličen u srijedu 15. marta 2017. g./ 16. džumade-l-uhra 1438 H. g.   u prostorijama gradske džamije džemata Stenjak-Teslić. Bio je ovo nastavak seminara koji se svakog mjeseca održavaju za imame našeg muftiluka.

Gost predavač bio je prof. dr. Izet Pehlić vanredni profesof na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici. Pored uvaženog profesora naši gosti bili su i sekretar Muftijstva zeničkog Edin ef. Kavazović te glavni imami pomenutih Medžlisa.

Na samom početku obratio se glavni imam Džafer ef. Gračić, poselamivši skup sa izrazima dobrodošlice, te uputivši prisutne o detaljima vezanim za organiziranje samog seminara. Nakon glavnog imama, riječ je uzeo sekretar Muftijstva koji je prenio selame od muftije koji nažalost ovoga puta nije mogao biti sa nama.  Zahvalio se profesoru na odzivu i prihvaćenoj obavezi.

O glavnoj temi seminara Uvažavanje individualnih razlika u odgojnom radu imamaveoma nadahnuto govorio je prof. dr. Izet Pehlić. Istakao je, između ostalog, da je profesija imama pomagačka što ujedno podrazumijeva da je i potrošačka. Poslanik a. s. je radio individualizirano što znači po mjeri svakog, a ne individualno-pojedinačno. Pozvao je imame da traže kod ljudi pozitivno te da ih kao takve imaju za saveznike, a ne protivnike. Nastojmo da djecu pošaljemo iz mekteba sa osjećajem da su bila voljena i da smo im pružili dovoljno pažnje.

Uz kratku diskusiju i nekoliko pitanja završeno je još jedno lijepo i korisno druženje.

Enver ef. Gondžić

Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
 Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
 

 

 


Žiro računi

 

Sparkasse banka – Filijala Tešanj

1990-46000-4810-618

 

Raiffeisen banka – Filijala Tešanj

1610400010350085

Kontakt podaci

Adresa

Meše Selimovića bb, naselje Stenjak,Teslić, BiH

Telefon

+387 (53) 432-978

Email

medzlic@miz-teslic.ba