U subotu 10. februara 2018. godine Medžlis Islamske zajednice Teslić na čelu sa glavnim imamaom Sifet ef. Hadžićem organizovao je jednodnevnu ekskurziju za polaznike mektebske nastave na Vlašić. S obzirom da ove godine nismo imali duži zimski raspust odlučili smo da makar jedan dan provedemo svi zajedno u opuštenoj atmosferi i da napunimo baterije za nove izazove koji nam slijedi.

Sabah-namaz obavili smo u džamiji u Stenjaku i uz kraći odmor u Zenici  naš put je vodio direktno na planinu iznad Travnika. Uz dosta igre, skijanja i sankanja proveli smo ovaj nezaboravni dan koji je veoma brzo protekao iako nismo pravili pauze osim za ručak i podne i ikindiju namaz koje smo obavili u džematu u jednom od Vlašićhih hotela.

U sastavu ovog izleta odlučili smo da posjetimo i prelijepu džamiju Bosna u Zenici gdje das je srdačno dočekao i ugostio mutevelija i mjesni imam Hasan ef. Kozlić. Tu smo obavili akšam i jaciju u okviru kojih nam se obratio Hasan ef. i prenio nam nekoliko informacija o džamiji i džematu u kojem smo se zatekli.

U veoma veseloj atmosferi hajirli smo se vratili svojim kućama.

Enver ef. Gondžić

 


Žiro računi

 

Sparkasse banka – Filijala Tešanj

1990-46000-4810-618

 

Raiffeisen banka – Filijala Tešanj

1610400010350085

Kontakt podaci

Adresa

Meše Selimovića bb, naselje Stenjak,Teslić, BiH

Telefon

+387 (53) 432-978

Email

medzlic@miz-teslic.ba