U nedjelju 25. februara 2018. godine održana je redovna godišnja skupština medžlisa Islamske zajednice Teslić.

Na sjednici skupštine usvojen je godišnji izvještaji o radu izvršnog odbora medžlisa Islamske zajednice za 2017. godinu sa općim smjernicama za rad u 2018. godini. Također, članovi skupštine su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2017. godine, završni račun za 2017. godinu i plan prihoda i rashoda za 2018. godinu.

Sjednici skupštine prisustvovao je muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

U svom obraćanju muftija je čestitao i pohvalio rad izvršnog odbora medžlisa Islamske zajednice Teslić, zahvalio se članovima skupština na usvajanju godišnjih izvještaja, te istaknuo odgovornost u radu svih u medžlisu, glavnog imama, predsjednika i članova izvršnih odbora, delegata skupština, administracije, te članova džematskih odbora i džematlija.

Muftija je istakao da rad medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog karakterišu odgovornost, transparentnost, koordinacija, inventivnost, kreativnost i stručnost kadra, ali da još ima prostora za unaprjeđenje rada, posebno u segmentu mektebske nastave i rada sa mladima.

Muftija je ukazao na probleme koji su prisutni u našim džematima – odlazak mladih i iseljavanje kompletnih porodica, bijela kuga, nezaposlenost, siromaštvo, a posebno je ukazao na veliki broj kladionica, te pošasti droge, nemorala i alkohola.

Također, muftija je u svom obraćanju istakao: ''Važno nam je da čuvamo autonomiju Islamske zajednice, da čuvamo stečenu slobodu, da budemo otvoreni prema svim Bošnjacima i da se čuvamo isključivosti''.

U svečanom dijelu sjednice Odlukom Savjeta Muftijstva zeničkog dodijeljena su priznanja medžlisa najboljem muallimimu za proteklu mektebsku godinu (Džemail ef. Hodžić, Medžlis IZ Teslić), te priznanja Muftijstva zeničkog za doprinos u radu skupštine medžlisa Islamske zajednice predsjedavajućem skupštine (Munib Elkazović). Priznanje je dodijeljeno i sekretaru Medžlisa Samiru Fajiću.

Na osnovu Odluke Savjeta Muftijstva sjednicama skupština prisustvovali su svi glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

 


Žiro računi

 

Sparkasse banka – Filijala Tešanj

1990-46000-4810-618

 

Raiffeisen banka – Filijala Tešanj

1610400010350085

Kontakt podaci

Adresa

Meše Selimovića bb, naselje Stenjak,Teslić, BiH

Telefon

+387 (53) 432-978

Email

medzlic@miz-teslic.ba