Dana 24.07.2013. godine, u svim Džematima MIZ Teslić obilježena je  17. noć ramazana, koja se po Takvimu Rijaseta IZ-e u BiH, obilježava kao Noć Bedra, a 17. dan ramazana kao Dan povratničkih Džemata. Centralna svečanost upriličena je u teslićkom Džematu Stenjak.

Nakon teravih-namaza koju je imamio hafiz Hasan Kömürcü, musafir iz Turske, proučen je mevlud, u kojem su učestvovali i polaznici mektebske nastave iz Džemata Stenjak.

Nakon proučenog mevluda, riječi dobrodošlice prisutnima je uputio imam u Džematu Stenjak Sifet ef. Hadžić, a prisutnima su se obratili i glavni imam Medžlisa IZ-e Teslić Džafer ef. Gračić, glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić, u svojstvu izaslanika muftije zeničkog, te Sadudin ef. Tutnjić, nekadašnji glavni imam Medžlisa IZ-e Teslić.

Na navedenom mevludskom programu prisutni su bili i predsjednik IO Medžlisa IZ-e Teslić gosp. Mujo Zukanović i predsjednik IO Medžlisa IZ-e Tešanj gosp. Zehrudin Kruško.

Izaslanik muftije zeničkog mr. Fuad ef. Omerbašić u svom obraćanju govorio je o poukama i porukama Bedra, prilikom čega je posebno naglasio važnost predstojećeg popisa stanovništva.

Nakon proučenog mevluda gosti i prisutne Džematlije nastavili su druženje u prelijepom ambijentu Džamijske kiraethane.

Active Image
 
 Active Image
 
 Active Image
 
Active Image
 
 Active Image
 
 Active Image
 
Active Image
 
 Active Image
 
Active Image

 

 

 


Žiro računi

 

Sparkasse banka – Filijala Tešanj

1990-46000-4810-618

 

Raiffeisen banka – Filijala Tešanj

1610400010350085

Kontakt podaci

Adresa

Meše Selimovića bb, naselje Stenjak,Teslić, BiH

Telefon

+387 (53) 432-978

Email

medzlic@miz-teslic.ba