Na temelju odluke Glavne izborne komisije, izbori u Islamskoj zajednici na području Medžlisa IZ-e Teslić održani su tokom decembra 2014. godine za period 2014-2018. godina. Prvi krug glasanja održan je 5. decembra. Tada su birani članovi Džematskog odbora, zastupnici Džemata u Skupštinu medžlisa i izborno tijelo koje bira sabornike. U svih dvanaest naših Džemata izbori su protekli u najboljem redu i nije zabilježen bilo kakav incident. Muftija Zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je biračka mjesta u Džematima Stenjak-Teslić i Ružević te je, na osnovu uvida u stanje na terenu, izrazio zadovoljstvo činjenicom da se izborni proces odvija bez problema.

Predsjednik Izborne komisije bio je Samir Fajić, inače profesionalni sekretar Medžlisa, dok su članovi bili Sulejman Hamzić i Mirnes Durak.

Shodno Izbornim pravilima IZ i Uputstvu o održavanju izbora 20. decembra održana je izborna skupština Medlisa IZ-e Teslić za izbor članova izvršnog odbora medžlisa. Skupštinu našeg Medžlisa sačinjava 27 članova koji su birali članove Izvršnog odbora. Nakon provedenog glasanja konstatovano je da će za naredni mandatni period Izvršni odbor sačinjavati članovi: Mujo Zukanović (Stenjak-Teslić), Šaban Sivić (Ružević), Ibro Bilinović (Gusti Teslić), Mustafa Hasić (Hranković), Esad Topovčić (Kamenica), Senad Iriškić (Irice), Džemail Hodžić (Imam), Edin Mahmutović (Imam), Džafer Gračić (Glavni imam).

Dan kasnije, 21. decembra ove godine, u svim izbornim okruzima održani su izbori za članove Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.  Ispred muftiluka zeničkog birano je sedam članova od kojih je i naš glavni imam Džafer ef. Gračić izabran za sabornika za naredne četiri godine.

Izabranim čestitamo, uz dovu Allahu Dž. š. da im da snage da povjerene emanete hairli ponesu!

Enver ef. Gonžić

Active Image
 
Active Image

 

 


Žiro računi

 

Sparkasse banka – Filijala Tešanj

1990-46000-4810-618

 

Raiffeisen banka – Filijala Tešanj

1610400010350085

Kontakt podaci

Adresa

Meše Selimovića bb, naselje Stenjak,Teslić, BiH

Telefon

+387 (53) 432-978

Email

medzlic@miz-teslic.ba