U subotu 03. Januara 2015. godine u Džematu Stenjak-Teslić, nakon klanjanja podne-namaza prouden je mevlud povodom rođenja Muhammeda a.s. Na centralnoj manifestaciji obilježavanja rođenja posljednjeg poslanika imami teslićkih Džemata su proučili tradicionalne mevludske stihove koje su popratili i odgovarajući recitali i ilahije. Na početku programa prisutne je poselamio glavni imam Džafer ef. Gračić, a vazu-nasihat održao je dr. Esmir ef. Halilović profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici.

 

Dvanaesti rebiu-l-evvel u povijesti islama je poznat kao dan rođenja Muhammeda a.s. Muslimani širom BiH tradicionalno na taj dan vjerskim manifestacijama obilježavaju dan rođenja najodabranijeg među ljudima. Medžlis IZ-e Teslić odredio je Džemat Stenjak-Teslić za domaćina centralne manifestacije obilježavanja rođenja Muhammeda, a.s., za područje MIZ-e Teslić, mada se u svih dvanaest naših Džemata na prigodan način obilježio dan rođenja Poslanika s. a. v. s.. 

 

Nakon prouženog mevluda naš predavač i musafir iskazao je svoje osobno zadovoljstvo što je posjetio naš Medžlis te je ukazao da pored gradnje lijepih Džamija trebamo doći do stepena da Džamija gradi nas. Ukazao je i na važnost ispravnog poimanja sunneta i sliječenja Poslanika.

 

Program je završen učenjem Kur'ana i dovom. Molimo Allaha Dž. š. da sve prisutne nagradi velikom nagradom.

Enver ef. Gondžić

Active Image
 
 Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
 Active Image
 
Active Image
 
 Active Image
 
 Active Image
 
Active Image
 
 Active Image
 
 Active Image

 


Žiro računi

 

Sparkasse banka – Filijala Tešanj

1990-46000-4810-618

 

Raiffeisen banka – Filijala Tešanj

1610400010350085

Kontakt podaci

Adresa

Meše Selimovića bb, naselje Stenjak,Teslić, BiH

Telefon

+387 (53) 432-978

Email

medzlic@miz-teslic.ba