U petak 06. februara 2015. godine predsjednik Medžlisa IZ-e Teslić gosp. Mujo Zukanović i glavni imam Džafer ef. Gračić pozvali su imame, predsjednike Džemata i blagajnike na prvi zajednički sastanak.  Sastanak je organizovan u prostorijama Medžlisa, a govorilo se o trenutnoj situaciji u Džematu te o pitanju članarine. Satanku su se odazvali svi pozvani te je predsjednik pored čestitke za izbor, zahvalio prisutnima i na odzivu. Pozvao je na redovno izvršavanje preuzetih obaveza te rad na poboljšanju stanja u Džematu.

Bila je to prilika da se novoizabrani članovi međusobno upozaju, ali i da prime k znanju upute o svom radu te da se upoznaju o svojim dužnostima i obavezama za koje su dobili povjerenje u svojim Džematima.

Glavni imam je govorio o jedinstvu među Bošnjacima, a posebno o jedinstvu naših Džematlija što će, ako Bog da, dovesti do boljitka našeg Medžlisa na svim poljima.

Predsjednici Džemata su ukratko referisali stanje u Džematima te ukazali na poteškoće sa kojima se susreću. Jedan od gorućih problema je neredovnost u plaćanju članarine što velikom broju Džemata donosi probleme i otežava normalno funkcionisanje Džemata.

Enver ef. Gondžić

Active Image
 
 Active Image
 
 Active Image
 
 Active Image
 
 Active Image
 
Active Image

 

 


Žiro računi

 

Sparkasse banka – Filijala Tešanj

1990-46000-4810-618

 

Raiffeisen banka – Filijala Tešanj

1610400010350085

Kontakt podaci

Adresa

Meše Selimovića bb, naselje Stenjak,Teslić, BiH

Telefon

+387 (53) 432-978

Email

medzlic@miz-teslic.ba