Kako je to već tradicija u Tesliću da se svake godine prouči mevlud i da se prisjetimo svih 155 šehida Teslića i ove godine smo nastavili te smo 07. marta 2015. godine/ 16. Džemade-l-ula 1436. H. godine upriličili vjersku manifestaciju na kojoj su se okupile porodice šehida i poginulih boraca, invalidi, komadanti, borci i veliki broj Džematlija. Iako se navršilo dvadeset godina od završetka agresije na BiH ovom i sličnim manifestacijama želimo da sačuvamo spomen i sjećanje na najbolje sinove Bosanske, te smatramo da je to samo mali dio onoga čime su nas zadužili žrtvujući svoje živote da bismo mi danas uživali blagodati slobode i da bismo se okupljali u Džamijama i na drugim mjestima bez ikakvog straha od neprijatelja.

Mevlud-i-šerif proučili su imami našeg Medžlisa poslije podne-namaza u Džematu Stenjak-Teslić, a prigodno predavanje održao je izaslanik muftije zeničkog glavni imam MIZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić, kojeg je najavio i poselamio naš glavni imam Džafer ef. Gračić uputivši selame i svim ostalim prisutnim. U sastavu ovog programa učeni su odlomci iz Kur’ana, nekoliko lijepih ilahija te su pročitana imena svih šehida.  

Poslije programa organizovan je prijem za sve šehidske porodice u prostorijama Medžlisa.

U petak 06 03. 2015.  u svim našim Džematima proučen je Jasini-šerif prije Džume-namaza i pročitana su imena šehida svakog Džemata.

ENVER ef. GONDŽIĆ

Active Image
 
 Active Image
 
Active Image
 
 Active Image
 
Active Image
 
 Active Image
 
 Active Image
 
Active Image
 
 Active Image
 
 Active Image
 
Active Image
 
 Active Image
 
Active Image
 
Active Image

 

 


Žiro računi

 

Sparkasse banka – Filijala Tešanj

1990-46000-4810-618

 

Raiffeisen banka – Filijala Tešanj

1610400010350085

Kontakt podaci

Adresa

Meše Selimovića bb, naselje Stenjak,Teslić, BiH

Telefon

+387 (53) 432-978

Email

medzlic@miz-teslic.ba