U nedjelju 28. februara 2016. g. /19. džumade-l-ula 1437. H. g. u prostorijama Medžlisa IZ-e Teslić održana je redovna godišnja Skupština.

Pored članova skupštine, članova Izvršnog odbora, imama, naši gosti bili su i muftija zenički dr. Ejub ef. Dautović, sekretar muftijstva Edin ef. Kavazović te ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine mr. Adil Osmanović.

Nakon odlomka iz Kur'ana koje je proučio Sifet ef. Hadžić prisutnima se obratio član Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Teslić i zamjenik predsjednika gosp. Šaban Sivić koji je poselamio prisutne te zaželio toplu dobrodošlicu na redovnu godišnju skupštinu. Izabran je i predsjedavajući skupštine gosp. Elkazović Munib.

Glavni imam Medžlisa Džafer ef. Gračić na početku svog obraćanja čestitao je muftiji novu akademsku titulu te je pozvao na očuvanje vjere unutar nas i naših porodica, a to jedino možemo postići kroz džemat, Medžlis, Muftijstvo i Islamsku zajednicu. Čuvajmo zajednicu žrtvom, radom, zalaganjem i muhabetom. Naš Medžlis iz godine u godinu je sve stabilniji, ali posla pred nama ima još dosta, kazao je glavni imam.

Ministar civilnih poslova BiH mr. Adil Osmanović zahvalio se muftiji, glavnom imamu, članovima Izvršnog odbora i svim ostalim na postignutim rezultatima  te je kazao da će on nastojati da pomogne povratnicima i Medžlisu na svaki mogući način.

Na kraju obraćanja riječ je pripala našem uvaženom muftiji koji je pohvalio Izvještaj o radu Izvršnog odbora Medžlisa za 2015. godinu te je kazao da je to lična karta Medžlisa. Podijelio je sa prisutnima svoju zabrinutost zbog velikog mortaliteta, a jako slabog nataliteta, te je pozvao da opstanak na ovim prostorima traži bolje ekonomske uslove (zaposlenost) te povećanje broja novorođenih. Kazao je da je u Tesluću izgrađeno 44 vakufska objekta te je sada vrijeme za izgradnju mu'mina koji će biti iskren pošten, čestit i odan vjernik i džematlija.

Pored toga što je usvojen izvještaj o radu Izvršnog odbora za 2015. godinu sa smjernicama za rad u 2016. godini dodijeljena su i priznanja Sifet ef. Hadžiću imamu džemata Stenjak-Teslić kao najuspješnijem muallimu na području Medžlisa IZ-e Teslić za 2015. g. te Huskić Muhidinu iz Marice za rad i doprinos Islamskoj zajednici na području Medžlisa IZ-e Teslić za 2015. g.

Dovom koju je proučio muftija završena je još jedna godišnja Skupština Medžlisa IZ-e Teslić.

Enver ef. Gondžić

Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
 Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
Active Image
 
Active Image

 

 


Žiro računi

 

Sparkasse banka – Filijala Tešanj

1990-46000-4810-618

 

Raiffeisen banka – Filijala Tešanj

1610400010350085

Kontakt podaci

Adresa

Meše Selimovića bb, naselje Stenjak,Teslić, BiH

Telefon

+387 (53) 432-978

Email

medzlic@miz-teslic.ba