U  povodu 7. maja „Dana džamija“ Medžlis IZ-e Teslić organizirao je „Večer Kurana“ u centralnom džematu našeg Medžlisa. Ova manifestacija može se smatrati tradicionalnom jer već evo nekoliko godina na našem Medžlisu održavaju se ovakve svečanosti.

Ovogodišnja manifestacija, održana je 6. maja 2018. godine u džematu Stenjak-Teslić  poslije akšam-namaza  na kojoj su  Kur'an časni učili hafizi iz Makedonije, Turske i Bosne i Hercegovine . Prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa IZ-e Teslić Sifet ef. Hadžić.

Prigodno predavanje održao je naš gost hfz. Mustafa ef. Efendić iz Zavidovića koji je veoma inspirativno govorio o Allahovoj knjizi citirajući ajete i pozivajući prisutne da se drže Upute sa kojom nikada neće zalutati i izgubljeni postati.

Na kraju programa prikazan je video klip o teslićkim džamijama i mesdžidima koje su snimljene iz zraka i iznešeni su podaci o njihovoj izgradnji, rušenju i ponovnoj obnovi. Klip možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=X-Y0BdlG0p8

Prije akšam-namaza održan je redovni sastanak predsjednika Medžlisa Šabana Sivića, glavnog imama i sekretara sa mutevelijama, blagajnicima i članovima džematskog odbora u povodu nastupajućeg mubarek mjeseca ramazana.

Enver ef. Gondžić

 

 

 


Žiro računi

 

Sparkasse banka – Filijala Tešanj

1990-46000-4810-618

 

Raiffeisen banka – Filijala Tešanj

1610400010350085

Kontakt podaci

Adresa

Meše Selimovića bb, naselje Stenjak,Teslić, BiH

Telefon

+387 (53) 432-978

Email

medzlic@miz-teslic.ba