U srijedu 18. jula 2018. godine/ 5. Zu-l-kadea 1439. H. g. u džematu Kamenica obavljena je dženaza-namaz Zilki hanumi Vitlić supruzi našeg kolege imama u penziji Ekrem ef. Vitlića.

Dženaza-namaz je obavljena poslije ikindije-namaza a klanjao ju je Ekrem ef. kojeg je mjesni imam imama Džemail ef. Hodžić najavio kazavši da će upravo on obavitit dženazu –namaz svojoj supruzi.

Poslije obavljenog namaza prisutnima se obratio glavni imama MIZ-e Teslić Sifet ef. Hadžić izražavajući ta'ziju u svoje ime i ime zeničkog muftije koji zbog dženaze jednom od imama nije mogao biti u Kamenici danas.

Ispred Udruženja Ilmijje prisutnima se obratio Izudin ef. Kruško nekadašnji glavni imam MIZ-e Maglaj na čijem prostoru je Ekrem ef. proveo veliki broj godina u imamaskoj službi.

Pored imama sa područja MIZ-e Teslić na dženazi su bili imami i džematlije i sa drugih Medžlisa pogotovo MIZ-e Maglaj koji su poslije dženaze u kući umrle proučili Jasin-i-šerif i dovu.

Zilka hanuma je preselila na ahiret u 75. godini života a iza nje je ostao suprug Ekrem ef.,dva sina i jedna kćerka, snahe, zet, unučad te mnogobrojna famelija.

Enver ef. Gondžić

 

 


Žiro računi

 

Sparkasse banka – Filijala Tešanj

1990-46000-4810-618

 

Raiffeisen banka – Filijala Tešanj

1610400010350085

Kontakt podaci

Adresa

Meše Selimovića bb, naselje Stenjak,Teslić, BiH

Telefon

+387 (53) 432-978

Email

medzlic@miz-teslic.ba